Att starta året på absolut bästa sätt

publicerat i Träning & hälsa;
Av en slump trillade jag över ett inlägg som Runners World gjorde i slutet av december. Det var en utmaning som gick ut på att kickstarta året med att komma igång och unna sig själv 30 minuters träning om dagen i 30 dagar. Det behövde inte vara enbart löpning utan det gick ut på att man skulle utföra någon form av aktivitet som fick en att svettas i 30 minuter om dagen.
 
Jag kände med en gång att detta var något som passade mig perfekt! Jag hade under en längre period varit inne i en svacka och hade svårt att hitta träningsglädjen. Och i och med svackan hade jag inte tränat så mycket vilket gjorde att formen inte var den bästa. Det i sig hade lett till att jag lagt på mig några extra kilon, kände mig tröttare och allmänt ur balans.
 
Starten gick den 2 januari precis i tid med att maken och kidsen åkte på årets flunsa och låg helt däckade. Min räddning, utmaningen! Att ge sig själv minst 30 minuter om dagen var fantastiskt. Jag fick ladda batterierna och många gånger kom jag ut och fick frisk luft på köpet.
 
Det har inte varit helt självklart att få ihop schemat alla dagar men med bra planering och viss flexibilitet så har det gått bra! Men absolut erkänner jag att det vissa dagar varit lite motigt när det hunnit bli kväll och mörkt och snön har yrt ute MEN känslan efter det att man tagit sig ut, OSLAGBAR!
 
 
 
 
Så hur har det gått och vilka förändringar har skett? Jag ska vara ärlig och säga att jag är lite tagen av vad jag lyckats med de senaste 30 dagarna. Jag har gått från att göra den för mig sämsta träningsmånaden på året till den bästa hittills! Jag har hållt mig frisk trots att de flesta runt mig varit sjuka och jag har fått så otroligt mycket kvalitetstid med vänner som jag inte annars skulle hunnit träffa lika mycket.
Och bonusen, den är grädde på moset. Mer om den längre ner.
 
 
 
 
 
Mycket löpning har det blivit, och att ha gått från att knappt ta sig genom några kilometer utan flås och "ta mig härifrån" känsla till att ganska lätt sticka ut och dra av 6-7 kilometer i obehindrat snacketempo. Till saken hör också att på dessa 30 dagar har tempot minskat med dryga minuten per kilometer trots att känslan är så mycket skönare.
 
Så på mina 30 dagar har jag fått ihop:
21 löppas
3 yogapass
1 styrkepass
10 powerwalks (vissa dagara har jag gått fast att jag sprungit också som en bonus)
 
Vilket innebär:
 
35 pass över halvtimmen under 30 dagar och 140 kilometers löpning sammanlagt
 
Bonusen:
 
* Jag har blivit piggare och känner mig mer i balans
* Träningen har nu blivit en vana och jag vill inte vara utan den
* Jag har tappat 3,2 kg
* Jag har fått massa tid med vänner samtidigt som jag tränat
 
 
Mitt primära mål med utmaningen var att komma igång med löpningen och det har jag verkligen gjort men att det skulle komma så många bonusar på köpet det hade jag verkligen inte vågat hoppas på!
 
 
Så jag vill bara avsluta med att säga TACK till Runners World för detta initiativet och STORT TACK till alla härlig människor i #RWRunStreak gruppen som peppat och inspirerat varje dag! Och självklart TACK till familjen som hjälpt till att ge mig tiden till detta och alla fina träningskompisarna som förgyllt mina pass, ni är GULD!
 
Med det sagt önskar jag trevlig helg och tack för ordet!
 
Sandra, som så tacksamt äntligen hittat tillbaka till löparglädjen igen...
 
 
 

Taggar: #RWRunStreak, Runners World, löpning;

Kommentera inlägget här :