Snacka om vinter!

publicerat i Allmänt;
Alltså det är helt otroligt hur mycket snö det har kommit denna vintern! Det är jätte fint och härligt för barnen men själv så längtar jag bara efter våren :)
Ljusa, ljumma kvällar och en ytterdörr som kan stå öppen från morgon till kväll. Barn som kan gå ut utan att behöva klä på sig halva vintergarderoben och ljudet av fåglarna som kvittrar.
Fördelen är att vi har allt det där härliga framför oss!
Idag vaknade vi upp till ett vinterlandskap utan dess like och jag måste ju säg att sämre vabdagar har jag haft. Vi har varit ute i snön och lekt och fått oss lite sol på näsan.
Tog en sväng upp till grannarna och fick lite lektid. Som jag uppskattar att ha dessa grannar så nära. Vilken vardagslyx att bara kunna svänga förbi på en kaffe, ta promenader ihop, att i pyjamas grabba tag i en flaska vin och gå upp och snacka om allt och inget (sann historia att jag gått upp i pyjamas) Tacksamheten når inga gränser <3
Här kommer härligt vinterbilder på dom sötaste granntjejerna, vi önskar en fortsatt fin eftermiddag!
 
 
 
 
 
 

Att vara en sucker för alla de dagar som de flesta tycker är ganska cheesy...

publicerat i Familjen, renovering;
Ja, jag erkänner jag älskar alla hjärtans dag. Och ja, jag älskar födelsedagar, julen, påsken, halloween, jubilemsdagar och alla andra dagar man får tillfälle att fira. Alla hjärtans dag i år var inget undantag. Små överraskningar till de jag älskar och lite extra mys med nära.
 
Mycket händer här hemma nu med utbyggnaden och till veckan kommer målarna och börjar på. Så himla spännande! Ni får en liten sneak peek :)
 
Helgen har gått i ett svep och har mestadels bestått av renovering och städning och så en och annan innebandymatch så klart. Hoppas att ni haft en härlig helg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jättegott bananbröd!

publicerat i Recept;
Hör och häpna! Jag har svävat utanför receptet och vågat mig på att prova något nytt :)
Jag älskar att baka men kan ärligt erkänna att jag till 99% alltid följer ett recept. Det här med att måtta lite själv och våga sig på att prov nytt utan recept är inte något som tillhör vanligheterna för mig.
Det var när jag fick smaka ett bröd hemma hos grannfrun som hon gjort på gröt och som hon sötat med banan som jag kände att jag var tvungen att prova. Hennes bröd var så fantastiska gott och jag var förvånad över hur gott det var att söta med banan.
Jag har ett recept hemma på ett fantastiskt bröd men då är det sirap i det så jag tänkte att jag skulle testa att göra om det lite, skippa sirapen och istället ha i banan. Resultatet, fantastiskt!
Det gick inte helt hem hos barnen men då är dom inte några större brödfantaster i allmänt så jag tror inte att det hade med de nya ingredienserna att göra.
 
 
 
Så här har ni receptet på bananbrödet som jag bakade om ni vill prova:
 
1 liter fil (jag använde Bollnäsfil)
3 mindre mogna bananer
2 tsk salt
1/2 påse Rågsikt (cirka 1 kg)
1 dl linfrö
1 dl kärnfria solrosfrön
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
 
Blanda alla ingredienserna i en bunke.
Häll i degen i två avlånga formar. (se bild)
Ställ in i ugnen i 60 minuter i 150 grader.
 
Voila! Klart :)
Jag delade ett utav bröden i två delar och frös in, det andra tog slut på några dagar.
Hoppas att ni gillar det!