Vägen tillbaka...

publicerat i Allmänt, Träning & hälsa;
Vägen tillbaka till löpningen har börjat! Jag har längtat och nu känns kroppen redo för att köra igång på riktigt. Jag har satt upp tydliga mål för min löpning och hur jag ska ta mig dit. Jag har ett långsiktigt mål samt ett delmål för att ta mig dit.
Just nu känns löpningen väldigt lustfylld och rolig och jag ser fram emot alla pass framöver dock vet jag om att det nu blir kallare och kallare och mörkare och mörkare och att det kommer att komma en tid när det kanske inte känns lika upplyftande som nu. Därför sparar jag alla härliga löprundor nära så att jag kan plocka fram dom när det känns tungt.
Så vad är då mitt mål... Jo mitt mål det kommande året är att komma i form för att kunna springa Helsingborg Marathon under fem timmar. Det känns som ett bra och realistiskt mål för mig och jag har ett år på mig att ta mig dit. För att hålla träningsmotivationen uppe och för att ha ett delmål har jag anmält mig till Göteborgsvarvet i maj. Det känns bra att ha ett delmål på vägen som hjälper mig att hålla fokus på min träning och som kommer att ge mig en bild över hur jag ligger till några månader innan maran.
Det kommande året vill jag alltså bli uthålligare och kunna springa längre, det kommer inte att fokuseras på att springa fort på kortare sträckor utan att orka springa länge.
Tjo hooo Helsingborg Marathon om ett år kommer jag! Jag vet att vägen dit är lång men jag är redo :) Och med dessa omgivningar att springa i just nu så blir det lite lättare, hoppas att solen fortsätter att skina och att det blir en varm höst.