Vägen tillbaka...

publicerat i Allmänt, Träning & hälsa;
Vägen tillbaka till löpningen har börjat! Jag har längtat och nu känns kroppen redo för att köra igång på riktigt. Jag har satt upp tydliga mål för min löpning och hur jag ska ta mig dit. Jag har ett långsiktigt mål samt ett delmål för att ta mig dit.
Just nu känns löpningen väldigt lustfylld och rolig och jag ser fram emot alla pass framöver dock vet jag om att det nu blir kallare och kallare och mörkare och mörkare och att det kommer att komma en tid när det kanske inte känns lika upplyftande som nu. Därför sparar jag alla härliga löprundor nära så att jag kan plocka fram dom när det känns tungt.
Så vad är då mitt mål... Jo mitt mål det kommande året är att komma i form för att kunna springa Helsingborg Marathon under fem timmar. Det känns som ett bra och realistiskt mål för mig och jag har ett år på mig att ta mig dit. För att hålla träningsmotivationen uppe och för att ha ett delmål har jag anmält mig till Göteborgsvarvet i maj. Det känns bra att ha ett delmål på vägen som hjälper mig att hålla fokus på min träning och som kommer att ge mig en bild över hur jag ligger till några månader innan maran.
Det kommande året vill jag alltså bli uthålligare och kunna springa längre, det kommer inte att fokuseras på att springa fort på kortare sträckor utan att orka springa länge.
Tjo hooo Helsingborg Marathon om ett år kommer jag! Jag vet att vägen dit är lång men jag är redo :) Och med dessa omgivningar att springa i just nu så blir det lite lättare, hoppas att solen fortsätter att skina och att det blir en varm höst.
 
 
 
 
 

JA! Mallorca i maj

publicerat i Allmänt, Familjen, Resa;
Under min uppväxt har jag varit väldigt bortskämd med att få resa mycket. Jag har fått åka till så många fantastiska ställen världen över och jag har även bott utomlands som barn och att resa har blivit en del av mig. Att jag dessutom jobbar med resor gör min törst på att få upptäcka fler delar av världen ännu större.  
Vi är en familj som älskar att resa och vi har rest med barnen sedan de var små, för mig har det aldrig varit ett problem det är ju så jag är uppväxt. Det har dock ifrågasatts många gånger och jag kommer ihåg när vi skulle resa till Florida 2008 när Lukas var knappt tre och jag var gravid i vecka 20 med Hugo. Frågor som: Är det verkligen så smart att åka så långt med en treåring han kommer ju ändå inte att komma ihåg något... Att flyga så länge med ett litet barn är ju inte roligt för någon.... Nej att lägga pengar på en sådan resa med ett så litet barn skulle vi aldrig göra...
Jag kan säga att resan till Florida 2008 pratar Lukas fortfarande om och allt handlar väl om inställning. Vi har lite inställningen att det blir vad man gör det till :) Jag vill så gärna att våra barn ska få växa upp med att resa för att sedan känna sig trygga med att resa själva när de blir äldre.
Många resor till har det blivit därför var det självklart för mig vad Jimmy skulle få i 40 års present, en resa så klart. Jag och Jimmy har rest mycket själva och varit iväg på weekendresor utan barnen men nu ville jag få till en resa där vi kan åka hela familjen. Förra året var vi i Marbella när min Pappa fyllde 60 år och det är nog en utav dom bästa semestrar vi haft! Mamma & Pappa hyrde ett hus med egen trädgård med pool. Så lyxigt att ha eget och att aldrig behöva passa några tider, man sover så länge man vill, man äter när man vill och barnen får lämna bordet när dom är klara medan föräldrarna kan sitta kvar och njuta lääääääänge av middagen utan några sura miner. All inclusive i all ära för det är också toppen men att passa restaurangtider med tre barn varav en kommer att vara 11 månader och inte vilja sitta still så är det att hyra hus jag tänkt mig sååååå i maj bär det av till Mallorca! Tjejerna på jobbet har bokat in flyget till oss och nu är vi i full färd med att hitta ett passande hus. Det är underbart att ha en resa att se fram emot!
Som pricken över i så överraskade våra vänner Anna & Jonas med att boka in sig med så när Jimmy fyllde år fick han inte bara resan utan även fint sällskap på resan. Vi längtar så mycket efter denna resan :)
Tänk att jag ska få åka iväg på semester med dessa godingarna! Att resa sätter verkligen guldkant på tillvaron.
 
 
 

Hej höst!

publicerat i Allmänt;
I förra veckan badade vi i havet i Helsingborg, idag vräker regnet ner och löven är helt plötsligt gula...
Ja hur gärna jag än vill att sommaren ska stanna några månader till så inser jag att hösten är här och det är bara att acceptera. Men lite mysigt är det ju med dom fina färgerna ute och alla ljusen som nu tänds upp i huset.
Jag har så mycket jag skulle vilja få ner och dela med mig av idag men börjar med förra veckans höjdpunkt och fyller på med mer under helgen och veckan som kommer :)
Förra veckan spenderade vi i Helsingborg få att få vara del av Helsingborg Marathon, då jag inte sprang i år bestämde jag mig för att låta barnen få uppleva denna fest och Lukas fick även äran att få jobba som funktionär. Och just det jag fick ju även med mig min coola morfar Kaj som fyller 90 i mars. Jag blir lika känslosam varje gång jag ska skriva om detta då jag är så stolt över vad lillebror & hans svåger Andreas skapat. Vilket lopp, vilken folkfest, vilket arrangemang! Jag skulle kunna go on and on forever men väljer idag att bjuda er på bilderna vi fick ihop under helgen. Simon jag älskar dig och jag är så otroligt stolt över det du åstadkommit, jag kommer att vara på plats varje år så länge Helsingborg Marathon går av stapeln, det är något jag kan lova dig.
Här har ni bilderna från årets löparfest :)