I väntans tider i olika omgångar...

publicerat i
Tre olika graviditeter, tre olika sätt att må, tre olika cravings, tre olika faser i livet men samma mage :)
Det är spännande hur olika graviditeterna kan vara trots att det är samma kropp och samma gener.
Trots dessa tre olika graviditeter så har jag burit bebisen i magen ungefär lika, jag har samlat på mig mycket mer vätska dom två första graviditeterna men magen har varit den samma :)
Här kommer bilder från dagarna innan pojkarna kom.
 
Kvällen innan vi åkte in med Lukas, januari 2006.

Kvällen innan Hugo kom, Mars 2009.
 
Gravid i vecka 37, maj 2015.
 

Reality Check...

publicerat i Allmänt, Familjen, renovering;
Nu går det undan, det händer grejer hela tiden och roligt är det. Mycket har hänt sedan senaste inlägget och här kommer en update på vad vi sysslat med :)
 
Magen växer och nu är det endast en månad kvar till beräknat nedkomstdatum. Vi var till barnmorskan igår hela familjen för att få göra ultraljud för att se hur den vilda babyn ligger samt kolla alla värden. Alla värden var toppen och bebisen mår utmärkt. Den ligger på tvären och har fortfarande ganska mycket rum att snurra runt i men vi har ju fyra veckor på oss att få den att vända sig rätt :) Det var så roligt att grabbarna fick vara med och se bebisen även om man inte ser så mycket nu när den är så stor. Vi fick skriva ner vår önskemål inför förlossningen och plötsligt så blev allt så verkligt, herre gud snart är det ju dags!
 
 
I måndags var jag & Margit ner till Gävle och sprang (joggade) Vårruset och jag kan nu meddela att det var min sista löprunda innan förlossningen. Det gick jätte bra men jag känner nu att det är dags att varva ner och inte påfresta kroppen för mycket. Jag är så tacksam över att jag kunnat springa så här långt in i graviditeten, det hade jag aldrig vågat drömma om.
 
 
Jimmy jobbar för fullt för att få klart ovanvåningen och nu är det så nära så nära. Det är lister, en tapet, socklar och lampor som ska in sen är det klart :) Elementet som satt för öppningen in mot utbyggnaden är borttaget och nu kan även väggen rivas helt. Det känns otroligt spännande!
 
 
 
Vi har firat Annika som fyllde 35 igår. Hon bjöd förra helgen in till heldag med vandring längs med flottarleden här i Söräng samt fantastisk trerättersmiddag på kvällen. En härlig dag med fina tjejer och en riktig energiboost.
 
 
Vi har även haft potatissättning, vi är några grannar som gått ihop för att testa potatislyckan :) Det sattes potatis sen grillades det och spelades fotboll hela kvällen, så himla trevligt!   
 

Jag har nu även slutat jobba. Det är skönt att kunna styra dagarna själv och ryggen tackar mig för det. Åtta timmars stillasittande framför en dator var inte det bästa för ryggen just nu. Bonus är att jag får mer tid med grabbarna och hinner poa på lite här hemma innan bebisen kommer med allt vad det innebär. Mina kollegor var så himla gulliga och överraskade mig med en babyshower morgonen innan jag slutade. Jag blev så snopen och rörd och otroligt tacksam!
 
 
En hel del bakning har det blivit också, det är väl hormonerna och tacksam är jag för det, nu har vi frysen full av godsaker till de som vill komma och hälsa på oss i sommar. Gillar ni att baka och få inspiration så ska ni besöka min granne Annikas blogg, den är underbar!
 

Jag önskar er en fin helg och nu lovar jag att det inte kommer att dröja lika länge till nästa uppdatering :)
Tänk att snart blir dessa två storebröder <3
 
 
 

Tillbaka!

publicerat i Allmänt;
Tillbaka igen efter havererad dator, flunsa samt gästbloggande på Spring.
Gästbloggandet på Spring har varit så otroligt roligt och är ni intresserade av att läsa mina inlägg hittar ni dom här!
 
I Söräng händer det grejer, ovanvåningen är nu målad och golvet lagt i Lukas rum samt i en del av barnkammaren. Nu väntar vi bara på socklar och lister som är lite försenade från leverantören men så fort dom kommer ska dom bara målas, sättas in och sen kan vi tapetsera Lukas fondvägg samt färdigställa det sista och avslutningsvis slå upp väggen in till vårt befintliga hus. Helt galet hur nära vi är nu, känns nästan lite overkligt.
 
Lyckades åka på årets flunsa och måste erkänns att den tog rätt hårt. Nog för att det är jobbigt med flunsan men testa flunsa höggravid... Inget jag rekommenderar. Jag är nu på väg tillbaka och det känns skönt. Var faktiskt ute på min första jogg idag efter långt uppehåll och jag kan väl inte påstå att jag flög fram i spåret med lätta steg men jag tog mig framåt. Jag får ju även ha i åtanke att jag väger 10 kilo mer än vanligt samt bär runt på den vilda babyn samtidigt. Jag är alltså väldigt tacksam över att jag i vecka 34 fortfarande kan jogga :) Om två veckor har jag mitt sista lopp innan förlossningen inbokat, VårRuset i Gävle, min plan är att ta mig runt på samma tid som Margit springer två varv så att hon kan springa ifatt mig och dra mig sista biten in i mål :) 
 
Nu har jag 1½ vecka kvar på jobbet innan det är dags för mammaledighet, jag har valt att gå hem några veckor innan förlossningen för att komma ner i varv och bara få vara hemma och vila upp mig innan den vilda babyn tittar ut. Jag gruvade mig innan jag hade bestämt mig men nu när jag bestämt mig känns det jätte skönt. Få gå runt hemma och poa på, hinna få lite mer tid med grabbarna och förbereda inför utökning av familjen.
 
Här kommer lite bilder från den senaste månaden.
 
Växande mage
 
Påsken i Skåne och första mötet med Leo <3
 
 
Golvet i Lukas rum.
 
 

Kick off med Resia i Göteborg a la Amerikanskt 20 tal.
 
 
Och Hugo har tappat sin första tand :)