Vår fantastiska trädgård

publicerat i Allmänt;
När vi köpte vårt hus för drygt 10 år sedan så köpte vi inte huset utan vi köpte läget. Eftersom att jag är gift med en snickare så såg han alla möjligheterna med att bygga om huset men menade på att läget kan man inte ändra på. Så glad jag är över att vi köpte huset trots att det var väldigt litet samt i behov av total renovering. Vårt hus ligger (enligt mig) perfekt beläget utanför stan i ett lugnt och mysigt område precis vid älven. Vi har 250 meter till dagis/skola och ungefär lika långt till busshållplats med bussförbindelse in till stan. Vi har nära till bad och fiske på sommaren och pulkaåkning och skridskor på vintern.
När vi köpte huset var det en trädgård inte direkt anpassad efter våra behov och önskemål och under åren har vi gjort förändringar som nu resulterat i en för oss perfekt anpassad trädgård för vår familj. Min farfar var trädgårdsmästare och de generna har passerat över till min Pappa som varje midsommar kommer upp och ger oss en hjälpande hand. De senaste årens projekt har varit den branta slänten på baksidan som varit svår att "göra något bra med." Den är nu full av olika sorters smultron som ger oss fin skörd varje år samt har den fått sig ett lyft i form av jordgubbsland, rabarberplantor, kryddor, grönsaksland, vinbär från Helsingborg och till och med ek från Skåne som vi ska se om de överlever. Det roliga är att min Pappa varje midsommar har med sig några plantor från Helsingborg som vi sätter i slänten i hopp om att det ska ta sig och leva vidare här i Söräng, än så länge har alla plantorna vi satt överlevt. Smultronlandet har i år fått fina plattor där man enkelt kan ta sig genom då man ska rensa ogräs eller plocka bär, det har blivit så otroligt fint och den en gång så gräsliga slänten är nu en av trädgårdens stolthet!
För er trädgårdsintresserade kommer här bilder från vår fina trädgård :)
Framsidan
Denna fina blomlådan har min nioåriga son Lukas snickrat ihop till mig helt själv och har en alldeles speciell plats i mitt hjärta <3
Min nyplanterade rabatt på framsidan, en morsdagspresent från mina killar.
Baksidan

Den berömda slänten
 

Kommentera inlägget här :