Efterlysning...

publicerat i
Hemma med sjuk Lukas idag. Har kommit in i sortera och rensa tagen och har insett en grej. Vi har i princip skänkt bort eller behövt kasta det mesta efter grabbarna sedan de var bebisar. Jag har sorterar upp de kläder vi har kvar och även hittat lite filtar och babyleksaker men det är allt (blir nog lite så när man har så många år mellan barnen) Därför efterlyser jag nu lite saker som står på min önskelista. Kanske finns det någon som har något liggandes hemma som de kan tänkas sälja till oss :) 
 
Vad använde ni alldeles i början som ni inte kunde vara utan? Har jag missat något? Har ni tips? Hit me! Jag tar gladeligen emot alla tips ni har. Vad klara man sig inte utan och vad anser ni vara helt onödigt?
 
På min önskelista just nu:  
  • Babynest
  • Amningskudde
  • Babyvakt
  • Skötväska
  • Skötbord (vi fick ett jätte fint litet skötbord av min svärfar som han gjort själv när vi fick Lukas men då bodde vi trångt och hade inte plats till något större, nu när vi kommer att ha gott om utrymme skulle jag gärna vilja ha ett som även har lite förvaring) 
  • Babyskydd (den första bilbarnstolen)

 

Lite inspirationsbilder:
 
Amningskudde
Babynest
Babyvakt
Skötbord med förvaring
 
Skötväska
 
 Babyskydd
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Margit:

Babyvakt och skötväska har jag. Kan skicka bild på skötväskan. Men babyvakten är en sån som på bilden ovan. Jag hade mjukliften till vagnen inne första tiden. Tror att jag har den kvar om du vill ha den. Vagnen är tyvärr inte mycket att ha...tänk att ni ska ha en till bäbis!!☺

2:a kommentar, skriven , av Johanna:

Jag har fortfarande liten bebis så använder allt detta (tycker din lista ser väldigt exakt ut!) men kan komma med lite tips! Ett babynest syr man väldigt enkelt själv och mycket billigare än att köpa. Jag sydde ett (finns beskrivning på min blogg) och också amningskudde var lätt att sy! Kanske någon släkting kan sy till dig om du inte gillar att sy själv? Sedan köpte vi skötbordet Gulliver från Ikea billigt på blocket och fina korgar på Åhlens som passar perfekt på hyllorna under, fyra per hyllplan. Där har vi kläder, blöjor och små handdukar. Under har vi en ihopfällbar badbalja från Stokke (flexibath heter den) som också är väldigt mycket använd här hemma! Sedan är det ju saker till vagnen som är bra att ha, som ett fårskinn och åkpåse. Utöver det köpte vi saker efter att bebisen kom och vi upptäckte att vi behövde saker. Man behöver ju faktiskt inte ha allting klart... Lycka till!

3:e kommentar, skriven , av Maria:

Vi kommer nog ha lite pryttlar till övers när det är dags för eran lillfis att komma ut. Den kommer ju vara i samma storlek samma årstid som Maja så vinteroverall, stövlar, shorts mm kommer säkert kunna ärvas!

4:e kommentar, skriven , av Lisa:

Bärsjal säger jag!! Ungefär världens bästa grej och perfekt för en liten nyföding som får ligga som en liten groda alldeles mjukt och nära mamma.

Kommentera inlägget här :