Att förbereda sig för ett marathon

publicerat i

Hur motiverar man sig att ge sig ut när det är kallt, mörkt och halt? Löpbandet är inte riktigt min grej, tycker att det tar bort glädjen med löpningen. Och när det blir för kallt så tror jag inte att det är bra att springa. De senaste veckorna har vi haft riktigt kallt (-18 - -28) så hur gör man då?
Jag försöker att sova 7 timmar varje natt, äta hälsosamt och träna alternativa pass. Jag har även börjat styrketräna och det är så roligt att se resultaten.

Men idag, hade jag alla oddsen på min sida, tiden, vädret, temperaturen och motivationen! Som jag längtat efter en riktig runda. För att göra det hela lite mer spännande bestämde jag mig för att ta med mig Zeb (vår hund). Jag och Zeb har ju inte alltid dragit lika på våra promenader och sprungit med honom har jag aldrig gjort men idag kände jag att det var dags för premiärturen. Med Icebugsen på fötterna, gpsklockan runt handleden och Zeb i en lina runt midjan gav vi oss iväg.

Vi hade lite svårt för att komma överens om tempo till en början. Jag tyckte lugnt och jämnt, Zeb var mer inne på intervaller. Tvärstanna och lukta på tikens kiss, spurta i full hundra nittio till nästa tiks kiss och så vidare och så vidare men efter cirka fem kilometer hittade vi ett fint flow. Jag är superstolt över Zeb som skötte sig exemplariskt, superglad över att höften höll någorlunda och superlycklig över att ha kunnat springa dryga milen för första gången på över två månader! Summa sumarum: fantastiska 10,4 km med duktig hund och skön temperatur (-4)

Fortsatt skön söndag på er!!! Mot fler fantastiska löprundor och marathon i maj :)

Nu ska jag unna mig en kopp lyxkaffe och nybakade scones.

Tre glada födelsedagsgrisar!

publicerat i

Idag var det dags för badkalas för Lukas, Nina & Matilda. Det var en sån succé förra året så vi körde en favorit i repris. Många nöjda och glada barn och föräldrar. Fortsatt trevlig helg!