Hur kunde det bli så fel?

publicerat i Allmänt;
Hur kan något som var menat så väl tolkas så fel?

I fredags innan jag åkte iväg till Kroatien hade jag skrivit en lista till mina grabbar som en liten kom ihåg inför de aktiviteter som skulle ske i bland annat skola och på dagis under tiden jag skulle vara borta. Till saken hör att jag skriver listor till allt, det är så jag får min vardag att gå runt. Jag skriver listor för inhandling, listor för skolaktiviteter, listor för aktiviteter, listor för saker som ska göras på jobbet etc. etc.
Jag har börjat mitt brev: Mina älsklingar kom ihåg! Eter det har jag skrivit om vad Lukas ska ha med till skolan respektive dag och vad Hugo ska ha med sig samt vad som händer de olika dagarna. Jag har även skrivit en påminnelse om att vattna våra nyplanterade krukor ute, kolla kattens mat och vatten och att inte glömma Mamma på mors Dag. Allt detta är Jimmy fullt kapabel till utan lista men då jag alltid lämnar på dagis och vet vad som ska med när och att Jimmy har mycket som det är just nu skrev jag listan i all VÄLMEN. Jag skrev den med kärlek för att han skulle slippa stöta på srul längs med vägen, för att allt skulle flyta på smidigt då jag vet att de hade tidiga morgnar. Jag skrev det för att vara snäll och för att underlätta. 

Så vad hände? Jo jag lade ut den på facebook. Jag srkev även; kontrollbehov???? Jag skrev det med lite ironi över hur jag vill ha listor på allt och över att man tror att man ska missa något om man inte gör det. Jag gjorde det med lite narr mot mig själv. Tråkigt nog misstolkades detta fruktansvärt fel. Självklart var listan för Jimmys ögon och jag skulle inte ha lagt ut den på facebook men jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att den skulle misstolkas så. Jag hade aldrig kunnat drömma om att någon skulle se något annat än mitt välmen i detta.

Tydligen har denna lista tolkats som att jag framställer Jimmy som en mansgris och att den förnedrar Jimmy. Att den framstår som att Jimmy inte kan ta hand om våra barn och vårt hushåll när jagh är borta..... Jag blir så sårad för jag kan inte se hur någon kan tro att jag medvetet skulle välja att såra eller få min man att framstå som en mansgris. Jag älskar min man, jag skulle aldrig någonsin skriva något som jag skulle tro att någon skulle tolka så. Hade jag inte litat på att min man kunde ta hand om våra barn då hade vi inte vatit gifta idag. Jag har fullt förtroende för min man och hans förmågor vad det gäller hushållet och barnen. Till saken hör att för de som känner oss vet att det i 99% av gångerna är Jimmy som lagar all mat hemma hos oss, att jag aldrig skulle få för mig att byta däcken på bilen eller byta olja i gräsklipparen. Varför skulle min lista till mina grabbar stå för något annat än välmen och kärlek?

Jag står för att jag inte skulle lagt ut listan på facebook utan att ha pratat med Jimmy om det, jag står för att jag gjort ett misstag och jag ber så mycket om ursäkt för det men det som gör så ont är att människor som jag trodde kände mig kan tro att jag inte hade enbart goda intentioner vad det gäller listan. Jag förstår inte hur det kunde bli en så stor grej av det och jag kan inte förstå hur den kunde tolkas så fel. 

Så för att förtydliga att detta är ett stort misstag vill jag nu uttrycka mig så klart jag bara kan och säga:

1. Listan är skriven i all välmen med glimten i ögat
2. Min intention var ALDRIG att få Jimmy att framstå som en mansgris som inte är kapabel att ta hand om våra barn och vårt hushåll.
3. När jag lade ut listan gjorde jag det ALDRIG för att provocera någon

Jag är verkligen ledsen för vilka reaktioner mitt val av att lägga ut den på facebook framkallat. Jag är så ledsen över att vissa av er äns kunde tänka att jag av någon anledning hade annat än goda intentioner men mest av allt ledsen för vad det ställt till med för Jimmy. När man delarmed sig av sin privata värld så som på facebook samt här på bloggen så gör man det med en risk. Jag har idag lärt mig vad den risken innebär och självklart så ska min familj inte lida för att jag är medlem på facebook samt bloggar. Så för alla er som misstolkat denna lista ber jag om ursäkt och hoppas att ni förstår hur den var menad.

Med det sagt hoppas jag att vi fått denna misstolkning tillrättavisad.