Kalas Kalas Kalas

publicerat i Allmänt;
Idag har varit ett enda stort kalas. Kalas nummer 1: Solen sken och det var vår i luften. Kalas nummer 2: Emma fyller 5 år och Lukas är bjuden på kalas. Det var Lukas och 6 prinsessor, tror ni att han njöt eller?!?! Bäst av allt var att få klä ut sig i Emmas häxklänning! Kalas nummer 3: Min söta vännina Hanna fyller år idag och är hemma i Bollnäs och jag och Maria var där och fikade. Hanna är som jag också gravid och har väntad nedkomst 15 april, dvs 6 dagar efter mig =)  Nedan ser ni vad som händer en gravid kvinna som fikat hela dagen.... Kvällens kalas blir nog att lägga sig på soffan och göra så lite som det bara går.... Trevlig kväll!

Är våren på väg...

publicerat i Allmänt;
Vaknade imorse av att solen sken! Inte nog med det, det var inte 20 minus ute utan 1 minus! Helt underbart. Idag har jag och Lukas varit på stan i princip hela dagen. Det händer typ... aldrig. Oftast slutar det med att Lukas rymmer till någon söt hund som han vill klappa eller bort till korvgubben för att han vill ha en korv och jag springer runt helt hysteriskt och ropar på honom (med min klingande skånska i norrland). Eller så fastnar han hysteriskt skrikande vid någon grej han vill ha som han inte får och vi får åka hem lika fort som vi kommit ner. Med andra ord, det går inte att missa när vi befinner oss på stan.
 Men idag var det tandläkarbesök inbokat och idag hade jag bestämt mig för att ge stan ett försök igen.
Hos tandläkaren gick allt bra 10 tänder uppe och 10 tänder nere precis som det skulle vara. Höjdpunkten var dock dom blåa plasttossorna man ska ha på¨sig samt att få åka stolen som går upp och ner....
Efter tandläkarbesöket mötte vi upp med min kompis Veronika och hennes två flickor Emma och Maya. Lukas och Emma leker så bra ihop trots två års åldersskillnad så jag tänkte att idag kanske det går bra. Vi gick och lunchade och två pannkakor med sylt och grädde, en semla, en kula glass och lite festis senare var Lukas sockerchockad och klar att inta stan. Jag lovar er att vi varit i precis varje snöhög och klättrat idag. Efter ett antal snöhögar, blöta byxor, stelfrusna småfingrar och en helslut mamma fick vi in barnen på Lindex där dom har biohörna, räddningen tänkte jag, KISSNÖDIG!!!!! tänkte Lukas.... Ja ha........... där slutar vår härliga dag på stan resten får ni själv fundera ut..
Nu fyra timmar senare sitter jag här fortfarande lika slut med en sovande son och tänker nu dröjer det lääääääänge till innan vi gör om det igen. Tack Veronika, Emma & Maya för ert tålamod med oss!

Barnmorskans order

publicerat i Allmänt;
Idag har jag varit hos min gulliga barnmorska Astrid. Som alltid frågar hon hur det är och jag svarar man ska inte klaga men jag har börjat samla på mig lite vatten nu. Ja jag ser det säger hon.... Syns det så väl tänker jag. Och jag som la ner en halvtimme imorse bara på att försöka sminka bort den enorma röda näsan och påsarna under ögonen....
Hur som helst alla värdena är bra och bebbens hjärtljud ligger stadigt så den mår nog hur bra som helst där inne. Innan det är dags att säga hej då och få en ny tid säger Astrid: Och så ordineras du två timmars vila (i liggläge) DAGLIGEN fram till förlossningen för att vattenansamlingen inte ska bli för påfrestande för dig. Hon till och med skriver in det i min journal. Lyx tänker ni, javisst tänker jag. Med en arbetsnarkoman till man som för tillfället bor nere i vår källare för att få tvättstugan klar till bebben kommer och med en superhjälte till son som ska rädda världen från alla tjuvar samtidigt som han ska äta mellis och hinna med att bygga lego så tänker jag ekvation = omöjlig. Så så blev det med mina två timmars vila om dagen. Men tack Astrid tanken var god.
När jag nyligen laddade ner mina bilder på mage och vattenfyllt ansikte insåg jag, herre gud Astrid har rätt det syns verkligen att jag är svälld. Som bevis delar jag med mig av mina bilder. Skratta och njut!
Ja just det, det kom två decimeter snö till inatt..... tjo hooo vad kul.... eller inte...